Farväl Sverige - En bok om några utvandrare

Det här är en musikbok där man gjort 14 låtar som beskriver de öden och strapatser som drabbade utvandrare från Sverige. En av sångerna handlar om min mormors resa till Amerika som 12-åring.

Farväl Sverige

Det här är en intressant bok med flera olika levnadsöden, bland annat den rörande historien om min mormos resa ensam till Amerika som liten flicka. Sången om henne heter "From Orsa To New York" som framförs av bandet John Henry. I boken beskrivs resan på två sidor, man har baserat det på hennes egen historia som hon beskrev för Ulf Beijbom när han gjorde boken "Utvandrarkvinnor". Hon skrev även ned sin resehistoria som finns återgiven här på sidan. 

Här är förlagets egen beskrivning av boken:

En musikbok, kanske du undrar, vad är det? Ja, i det här fallet är det en bok som berättar bakgrunden till den stora utvandringen från Sverige till Amerika. Och inte bara det. Du får också möta några av alla de människor som lämnade allt bakom sig för att skapa ett nytt och bättre liv på andra sidan Atlanten. Människor av kött och blod, som du och jag. Deras livsöden rymmer både fattigdom och förtvivlan men också äventyrslust och stort mod. Dessa modiga människors liv gestaltas också i musiken, som finns på den medföljande CD-skivan. Den innehåller 14 nyskrivna låtar som tillsammans med två kända svenska folkvisor tolkas och framförs av några av Sveriges främsta artister inom country och bluegrass, delta- blues och folkmusik.

Genom text och musik kommer historien nära och vi kan inte undgå
 att beröras och förundras över hur mycket som förändrats från förr 
till nu. Och samtidigt inte. För av liknande orsaker som svenskarna då
 lämnade det trygga och invanda, lämnar många idag sina hemländer för att skapa sig ett bättre liv någon annanstans, kanske i Sverige?

Så låt alla dina sinnen beröras när du öppnar en liten dörr till en stor del av historien. Och kom ihåg att dåtid, nutid och framtid kan vara närmre än du tror.

http://www.soundslikeagoodstory.com/

Här kan du lyssna på sången "From Orsa To New York"

Med tillstånd av "Sounds Like a good Story"

Antal besök

Idag 35

Totalt 102526

Just nu finns 6 besökare här