Färglägg gamla fotografier

enny lundmark modell

Släktforskningen innebär inte bara att man tittar i kyrkböcker, genom äldre släktingar kan man alltid få tag på gamla fotografier som ger en bild av hur de äldre såg ut. Man kan även se likheter i anletsdrag mellan nu levande personer och äldre släktingar flera generationer bakåt i tiden. Det ger en annan tillhörighet till vissa personer där man ser var ens eget utseende kommer ifrån. Det kan ibland vara enastående likheter där det är näst intill dubbelgångare man ser på de gamla bilderna. Bilden ovan är på min farmors mor, Enny Malmrot, f. Lundmark

För att ge lite mer liv i dessa gamla svartvita, gulnade fotografier kan man färglägga dom och skapa lite mer liv i bilden. Med datorn och programmet Photoshop kan man få till det riktigt bra. Här är två bilder som jag gjort och du kan se hur de ser ut i sitt svartvita original. Det är inget fel i de svartvita bilderna men det blir ett nytt liv i bilden när den är färglagd.

colorize brudparet 

Den här bilden här från 1926 och visar min farmor och farfar på deras bröllopsdag den 18 maj 1926.

colorize malmrot

Här är det familjen Malmrot som är hos fotografen, årtalet är troligen 1909 eller 1910. Min farmor står längst till höger på bilden.

Har du egna bilder?

Jag kan hjälpa dig med färgläggning av dina bilder, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Antal besök

Idag 33

Totalt 102524

Just nu finns 6 besökare här